[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Nyaralás a Krk-szigetenKrk-sziget, nyár, tengerpart, és egy jó ajánlat - nyaralj a horvát Adrián!

Krk-sziget:


Krk szép nagy sziget a Kvarner-öbölben. A szárazfölddel az 1430 méter hosszú krki híd köti össze, így az ide látogatók elkerülhetik a más szigeteknél megszokott várakozást a kikötÅ‘kben. A sziget dimbes-dombos, erdÅ‘kkel borított, két tava, három kis folyója és vagy 20 kisebb fiókszigete is van. Útjai jó minÅ‘ségűek, érdemes hát olykor kirándulásokat tenni, felfedezni a sziget látnivalóit. Omisalj mellett található a rijekai nemzetközi repülÅ‘tér is, a településeken pedig mindenhol van kikötÅ‘, így a hajósok, vitorlázók is kedvelik, a nyaralók pedig horgászkirándulásra, hajótúrákra mehetnek üvegfenekű kis hajókon vagy vízitaxikon.

Krk-szigetet aranysziget néven is szokták emlegetni, szép homokos és kavicsos strandjai, látványos naplementéi, finom, aranysárga bora, a helyben termelt olívaolaja és illatos méze miatt. Népszerű üdülÅ‘helyei Omisalj, Njivice, Malinska, Silo és Baska. Itt éjjel és nappal is zajlik az élet, a strandoláson kívül sokféle szórakozásra, sportolásra nyílik lehetÅ‘ség. Baskán, a Vela Plaza strandon hatalmas strandbulikat tartanak. Népszerűek a búvártanfolyamok és klubok, a sziget körül vannak izgalmas merülÅ‘helyek. Kirándulási lehetÅ‘ségek a szigeten: a Biserujka cseppkÅ‘barlang, a Baskán az akvárium és a két kilométer hosszú, kavicsos strand, a fÅ‘város, Krk, római kori városfalai között számtalan műemlék épülettel, remek éttermekkel, vidám éjszakai élettel, szórakoztató és kulturális programokkal, és a Punattal szemben fekvÅ‘ pici Kosljun-sziget, amin egy régi kolostor áll.

Njivice kis falucskából fejlÅ‘dött közkedvelt üdülÅ‘hellyé, a Beli Kamik öbölben fekszik. Az egész part hosszában strandokat találunk, naturistát, kék zászlósat, kiépítettet és eldugottabbat, valamennyi kavicsos vagy köves. Központjában többféle étterem, bár, cukrászda is van, ha megunjuk, Malinska csak 3 kilométerre van. Bevásárolni is ott érdemes.

Krk-sziget »


Krk/Njivice - Hotel Jadran***:


A három csillagos Jadran szálloda a tengerparton, a városközponttól 200 méterre található, nemrég teljesen felújították. A szállodában 224 modern, légkondicionált szoba van, műholdas tévével, telefonnal, internettel és mini bárral. A szobák kétágyasak, pótágyazhatók.

Ellátás: félpanzió, de kérhetÅ‘ csak szállás és reggeli is, árcsökkenéssel. A parkolás és az internethasználat ingyenes. A szálloda területén két étterem, tengerre nézÅ‘ teraszok, aperitifbár, TV-szalon is található, valamennyi helyiség légkondicionált.

Szolgáltatások: fodrász, masszázs, utazásszervezés, bankettszervezés, ajándékbolt, gyermekeknek játszótér, táncestek.

Sportolási lehetÅ‘ség: tenisz, asztalitenisz, minigolf, kerékpár és vízisport eszközök kölcsönzése. A kék zászlós, kavicsos strand zuhanyozókkal 50 méterre, a városközpont 200 méterre van.

Krk/Njivice - Hotel Jadran*** »


Krk-sziget »

Összes szállás Horvátországban »
Itt_leiratkozhat