[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Országos adatvédelmi konferencia – 2015. évi törvényváltozás - NAIHLeveleinkkel nem zavarni, hanem tájékoztatni szeretnénk Önt ADATVÉDELEM témájában. Amennyiben nem Ön, hanem kolléga vagy más személy illetékes az adatvédelem területén, kérem válaszként írja meg a kolléga vagy külsős személy helyes email címét, Ön pedig ezt követően nyomja meg a LEIRATKOZÁS gombot alul. Köszönjük szépen, hogy ezzel is segíti a mi és Ön kollégája munkáját.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tisztelt Adatvédelmi Munkatárs!

A 2015-ös év ebből a szempontból fordulópontot fog jelenteni. Terítéken vagy ugyanis a hazai és emellett a nemzetközi szabályozás reformja is. Konferenciánk célja éppen ezért a magyar és az uniós jogszabálytervezetek áltat bevezetni kívánt változások, valamint a hazai joggyakorlat bemutatása.

A konferencián neves előadóink gyakorlati kérdéseket vetnek fel, megoldásokat kínálnak és eseteket ismertetnek a vállalati adattovábbítások, munkáltatói adatkezelések és információszabadság tárgyköreiben.

A konferenciát azon szakembereknek és az adatvédelem iránt érdeklődőknek ajánljuk, akiknek munkájához fontosak a naprakész információk és a praktikus, kifizetődő megoldási javaslatok.

Országos adatvédelmi konferencia – 2015. évi törvényváltozás - NAIH és szakértők előadásában

IDŐPONT: 2015. június 24. 10:00 – 15:30 ; HELYSZÍN:   Danubius Healt Spa Resort Margitsziget****

Tematika:

9:30-10:00: Regisztráció

10:00-10:30: Napirenden: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény módosítása

Előadó: Dr. Péterfalvi Attila: elnök, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Hamarosan a Parlament előtt az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.). Miért van szükség a módosításra?Milyen változások várhatók és mire készüljenek az adatkezelők? Több adminisztrációs teher, netán könnyítések? Szigorúbb hatósági fellépés, nagyobb bírságok? – e kérdésekre kaphatunk választ a Konferencián.

10:30-11:15: Az uniós adatvédelmi rendelettervezet és várható hatásai

Előadó: Dr. Szőke Gergely László: tudományos segédmunkatárs, Pécsi Tudományegyetem

Megvalósul az uniós adatvédelem vagy elfelejthetjük? (felejtéshez való jog) Mit hozhat egy egységes uniós szabályozás? Mennyiben megy elébe az uniós változásoknak a hazai joggyakorlat? Miként készüljenek fel az adatkezelők?

11:15-12:00  Nyilvános vagy titkos? – közérdekű és közérdekből nyilvános adatok kezelésének, megismerhetőségének gyakorlati kérdései

Előadó: Dr. Révész Balázs: főosztályvezető, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Mikor nyilvános az állami, önkormányzati szerv kezelésében lévő adat? Miként kezelhető zártan? Üzleti titok és állami/önkormányzati társaságok vonatkozásában. A közérdekű adatigénylés tapasztalatai.

12:00-12:30 Ebédszünet

12:30-13:15: Cégcsoporton belüli adattovábbítások külföldre, és azok jogi kérdései

Előadó: Dr. Zárdai Zoltán: ügyvéd, Zárdai Ügyvédi Iroda

Adattovábbítás külföldre szabályai az Info tv-ben és az uniós jogban. Alapkérdések: milyen adatbázist, milyen célból, kinek? Mi minősül külföldnek. Milyen megoldások lehetségesek (pl. mintaszerződések, Biding Corporate Rules) és elérhetőek.

13:15-14:15: Munkáltatói adatkezelések – Hatékony munkavégzés – elégedett munkavállalók

Előadó: Dr. Kulisity Mária – bírónő, Fővárosi Közigazgatási és Munkaügy Bíróság

Privacy és munkáltató elvárások. Miként ellenőrizhető hatékonyan a munkavégzés úgy, hogy közben a munkavállaló is jól érezze magát? Átgondolatlan munkáltatói lépések, pernyertes munkavállaló.

14:15 – 14:30 Kávészünet

14:30-15:30  Kamerák látóterében, beléptető kapukon innen és túl

Előadó: (felkérés alatt)

Kamerák és beléptető rendszerek a biztonság szolgálatában. Kamerák magán- és közterületen, munkahelyen, közintézményekben és ipari létesítményekben. Mit figyelhet a kamera? A biometrikus azonosítás előnyei és kockázatai.

Kérdések – válaszok

Konferenciát követően az előadás anyagot  írásvédett, pdf formátumban a megadott email címre kiküldjük. Jelentkezési lap ezen emailünkhöz csatolva.

Részvételi díj:

  • Teljes ár:  25.500 Ft + 27 % áfa = 32 385 Ft / résztvevő
  • Kedvezményes ár: 23.500 Ft + 27 % áfa = 29 845 Ft / résztvevő (egy héttel korábbi  jelentkezés és konf. időpontjáig történő befizetés esetén)
  • Egy intézménytől/cégtől legalább 5 fő jelentkező esetén 21.500 Ft + 27 % áfa = 27 305 Ft / résztvevő

Állami/közintézmény esetén kérhető végszámla alapján történő utalás.

A részvételi díj magába foglalja:
– regisztráció ideje alatt: kávé, tea, üdítő, ásványvíz, édes – sós sütemény
– ebédszünetben: kávé, tea, üdítő, ásványvíz, szendvics ebéd, saláták, gyümölcstál

Bővebb információ, online jelentkezés :ITT

Lájkolja a face oldalunkat, hogy mindig elsőként tudja meg a legérdekesebb adatvédelmi híreket: LÁJK

 Kérem leiratkozáshoz kattintson ide: Leiratkozás

Attachment: adatvedelmi.hu_jel lap.doc
Description: MS-Word document