[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Tájékoztató az ingyenes, állami kreszfelfrissito.hu közlekedésbiztonsági programról 

 

Tisztelt Cégvezető!

 

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a 2016. március 1-jén induló ingyenes, állami http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági programról, amelyhez kérjük szíves együttműködését, támogatását. Ez az ingyenes program a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezésére, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által, a Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül valósul meg. A program célja, hogy a közúti közlekedésbiztonság javításának érdekében a polgárok alanyi jogon frissíthessék fel országszerte a közlekedési ismereteiket az általuk választott gépjárművezetői kategóriákban („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros).

 

A legkorszerűbb távoktatási (e-learning) technológia és módszertan segítségével a http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági program felhívja a közlekedők figyelmét az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi (KRESZ) változásokra, a leggyakoribb, szabályismeret hiányára visszavezethető baleseti okokra, és más hasznos, a biztonságos közlekedéssel összefüggő kérdésekre. Az idei témák között újdonságként szerepel a „Gépjárművek forgalomba helyezése és  időszakos műszaki vizsgálata” és a „Hivatásos gépjárművezetői ismeretek - A közúti árufuvarozói tevékenység alapjai” digitális tananyag. A program hangsúly fektet a közlekedés további résztvevőire vonatkozó ismeretek terjesztésére, s ennek keretében elérhető a „Gyalogos közlekedés”, a „Biztonságos közlekedés kerekesszékkel”, valamint a polgárőrök szerepét bemutató „Polgárőri alapismeretek - A baleset-megelőzés” digitális tananyag.

 

 

Az ingyenes képzés vállalati szempontból vett előnyei sem elhanyagolhatóak:

  • csökkenek a céges járművek fenntartási költségei (baleseti önrész, tüzelőanyag-fogyasztás, kopó alkatrészek cseréje);
  • csökkennek a munkába járó kollegáinak esetleges közlekedési baleseteivel (ebben az esetben ez üzemi baleset is) kapcsolatos problémák és a céget terhelő, kötelező többletköltségek is;
  • azok a járművezetők, akik időközönként részt vesznek szabályfelfrissítő, ismeretbővítő továbbképzéseken, jóval kevesebb balesetet okoznak, ritkábban lesznek balesetek áldozatai, és környezettudatosabban vesznek részt a közlekedésben;
  • a vállalatok fejleszthetik munkavállalóik digitális írástudással kapcsolatos ismereteit, képességeit.

 

Annak érdekében, hogy a magánszemélyek még nagyobb kedvvel, motivációval vegyenek részt a Közlekedésbiztonsági programban, a képzést elvégzők közül tizenötezren ingyenesen végezhetnek el egy e-learning alapú, hatóságilag akkreditált (hivatalos) gépjárművezetői kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”, „C”, „D”) elméleti képzést.

 

 

A http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági programmal kapcsolatos további információk:

 

  • A program 2016. március 1-jétől június 15-ig érhető el mindenki számára, díjmentesen.
  • A képzésben résztvevők http://www.kreszfelfrissito.hu/ weboldalakon tudnak – önkéntesen – regisztrálni, és a regisztrációt követően férnek hozzá a tananyagokhoz. A kötelező tananyagrészek elvégzését követően a rendszer automatikusan kiállít egy képzési igazolást. Ezen az igazoláson található egy személyes e-kuponkód, amellyel a képzésben résztvevő személy jogosulttá válik arra, hogy díjmentesen iratkozzon be egy hatóságilag akkreditált, gépjárművezetői kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”, „C”, „D”) e-learning alapú, elméleti képzésre. Ennek elvégzésével újabb kategóriában szerezhet vezetői engedélyt, illetve ha már meglévő kategóriát választ, felfrissítheti korábban szerzett ismereteit.

·         A Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül a – felnőtteknek szóló – http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági programmal párhuzamosan folyik a köznevelési intézményekbe járó diákoknak szóló http://www.tanuloknak.hu/ Közlekedésbiztonsági program.

 

Amennyiben egyetért a program célkitűzéseivel, és Ön is fontosnak tartja a biztonságosabb közlekedésre irányuló törekvéseket, vegye fel dolgozói idei oktatási programjába a http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági programot, és ösztönözze kollégáit az ingyenes tudásfelfrissítő képzések („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros) valamelyikének elvégzésére! 

 

A biztonságos közlekedés mindannyiunk közös ügye, ezért bízom sikeres együttműködésünkben!

 

 

Budapest, 2016. március 17.

 

 

Köszönettel és tisztelettel:

 

 

Győri Gyula
elnök
Nemzeti Közlekedési Hatóság

 

 

Ha a továbbiakban nem szeretné megkapni a hírlevelet, kattintson ide és küldje el a levelet üresen.