[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Nyárindító Családi Vasárnap és Kiscsillag a VárosmajorbanKedves Nézőnk!

Június 12-én, egész napos nyárindító családi programmal nyitja meg kapuit a Városmajori Szabadtéri Színpad, ahol nemcsak izgalmas ügyességi játékok, interaktív foglalkozások, vidám zenés talpalávaló, körhinta és más elmaradhatatlan vásári mulatságok gondoskodnak az önfeledt szórakozásról, hanem a Brass in the Five Mese a rézhegyen túlról című fergeteges zenés mesejátéka ízelítőt is ad mindabból, amiért érdemes lesz visszalátogatni a városmajori matinésorozat vasárnap délelőtti előadásaira. Este 7 órától a Kiscsillag akusztikus koncertje várja a felnőtteket. Vásároljon jegyet kezelési költség nélkül a Megvásárolom gombra kattintva!


Brass in the Five: Mese a Rézhegyen túlról - hangszeres mesejáték
2016. június 12. (vasárnap) 10:30 - Városmajori Szabadtéri Színpad

Egyszer volt, hol nem volt, még a Rézhegyen is túl, élt Szontyoli, a szomorú király. Hogy feleségét, Tekerentyű királynét és birodalma vidámságát visszaszerezze, útnak indította három fiát - Picurit, Tilitolit és Behemótot - a csodaszarv, a csodacsiga és a csodabot felkutatására. Sikerrel jártak-e vajon? Derítsük ki együtt! A Brass in the Five egyedi hangzásvilággal, sokszínű műsorral, saját feldolgozásokkal és formabontó koncertekkel immár húsz éve népszerűsíti a magyar rézfúvós kamarazenét itthon és külföldön. A gyerekelőadásban a rézfúvós kvintett most a legkisebbekhez szól. Viccesen csavaros történetével, látványos jelmezeivel és a rézfúvósok egyedi, egész előadást átszövő hangzásával igazán egyedi és meghatározó élményt képes nyújtani a színház és a zene világával ismerkedő korosztálynak. 3 éves kortól ajánlott.
Menetszél - a Kiscsillag zenekar és vendégei akusztikus koncertje
2016. június 12. (vasárnap) 19.00 - Városmajori Szabadtéri Színpad

A Menetszél a Kiscsillag egyik emblematikus dala, a 11 éves zenekar első szerzeményeinek egyike. A koncerten a zenekar megidéz részleteket a készülő új lemezből is, de azért főként az elmúlt 11 év és az ezen idő alatt elkészült 4 album dalai lesznek terítéken. „Szinte csak akusztikus hangszereken, sokszor a klasszikus rock-dob hangzás elhagyásával, sok vokállal újragondolt, újraöltöztetett klasszikus Kiscsillag-slágerek, néhány eddig eltitkolt szerzemény, ráadásként vendégeink egy-egy saját dala alkotja a koncert gerincét”

A zenekar: Lovasi András, Leskovics Gábor, Erős Márton, Bajkai Ferenc. A vendégek: Németh Juci, Vedres Csaba


Magashegyi Underground: Szimfonikus Remix Koncert
2016. június 19. (vasárnap) 20 óra - Városmajori Szabadtéri Színpad

A Magashegyi Underground, hazánk egyik legismertebb pop-rock zenekara, ismét szimfonikus zenekari kísérettel szólaltatja meg az ismert régi és legújabb slágereit. A tőlük már jól megszokott dinamikus koncertelőadást színesíteni fogja egy egész szimfonikus zenekar, a Talamba Ütőegyüttes, egy nyolctagú kórus és egy vendégénekes, Beck Zoli is, aki szintén a hazai underground egyik kiemelkedő zenei alakja. Egy nem mindennapi és rendkívül izgalmas zenei csemegének lehet fültanúja az, aki ellátogat június 19-én este a Városmajori Szabadtéri Színpadra. Közreműködik: Talamba ütőegyüttes, Beck Zoltán

 


Újra Városmajori Színházi Szemle - 6 város, 6 színház, 6 legjobb szórakoztató előadásával, június 16-tól július 2-ig!

A Szemle versenyprogramjába több mint 50 produkció megtekintése után hat előadást hívtak meg Karsai György egyetemi tanár, színháztörténész, kritikus és Miklós Melánia kritikus, dramaturg, a színház kommunikációs munkatársának válogatása alapján. „Idén a könnyedebb műfajokat, zenés előadásokat és vígjátékokat részesítettük előnyben, és a véletlen, vagy a szerencse úgy hozta, hogy zömében jól ismert klasszikusok kerültek be a válogatásba” – folytatta Bán Teodóra. „Így a Városmajor közönsége hosszú idő után olyan közkedvelt előadásokat tekinthet meg nálunk, mint a Jézus Krisztus szupersztár musical, Moliére Tartuffe-je, Csiky Gergely Buborékok vagy Caragiale Zűrzavaros éjszakacímű komédiái.”

A műfajilag és a színházi formanyelv szempontjából is változatos összeállítás Szombathelytől Nagyváradig, Miskolctól Szabadkáig ad képet a magyar és határon túli – az említetteken kívül még akaposvári és tatabányai – színházak repertoárjaiból. „A Szemle lehetőség arra, hogy nyissunk egymás felé, és felfedezzük, milyen nagyszerű produkciók születnek Budapesten kívül is. Csodálatos színészek, legendás és újraformálódó színházi műhelyek, kiváló rendezők és méltán népszerű klasszikusok a biztosítékai, hogy idén is jól szórakozhatunk” – állítják a válogatók.
Romantikus klasszikusok - nyitókoncert a Nemzeti Filharmonikusokkal
2016. június 10. (péntek) 20.00 - Margitszigeti Szabadtéri Színpad


2016 a romantika éve a Budapesti Nyári Fesztiválon, amelynek három hónapon át tartó programsorozata egy igazán különleges zenei élménnyel veszi kezdetét: a tavalyi nagysikerű nyitókoncert folytatásaként a Kocsis Zoltán által vezetett Nemzeti Filharmonikus Zenekar „romantikus klasszikusokat” játszik a fákkal körülölelt Margitszigeti Szabadtéri Színpad hangulatos környezetében. A Ravel-, Gershwin- és Dvořak-műveket bemutató est külföldi sztárvendége a fiatal kínai zongoraművész, Yuja Wang. A zene géniuszai a Margitszigeten találkoznak újra, hogy ezúttal Ravel G-dúr zongoraversenyét, Gershwin Kék rapszódiáját és Dvořák Újvilág szimfóniáját szólaltassák meg merész és magával ragadó módon.


Ne hagyja elveszni lejáró SZÉP-kártya keretét, használja fel május 31-ig nálunk! Ráadásul most minden jegy árából 10%-ot ajándékba adunk! 10% kedvezménnyel válthatnak jegyet a Budapesti Nyári Fesztivál 2016-os programjaira SZÉP-kártyával, május 31-ig.

Az ajánlat bármilyen SZÉP-kártya szolgáltató által kiadott kártyával érvényesíthető, a fedezet lejárati évétől függetlenül (nem csak a 2014-es idén lejáró keretre). Az ajánlat a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadok teljes kínálatára igénybe vehető - kivéve az alábbi előadásokat: Fenyő-koncert, Gájer Bálint koncert, L'art pour L'art-előadás. SZÉP-kártyát kizárólag személyes jegyvásárlás esetén áll módunkban elfogadni, az alábbi jegyértékesítő helyeken:

Szabadtér Jegyiroda - egész évben nyitva 1065 Budapest, Nagymező u. 68.
Telefon: +36 (1) 301-0147 Nyitva tartás: hétfőn 12-től 18 óráig keddtől-péntekig 10-től 18 óráig.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad jegypénztár 1007 Budapest, Margitsziget
Telefon: +36 (1) 340-4196 Nyitva MÁJUS 14-TŐL a hét minden napján: 11 - 19 óráig

Városmajori Szabadtéri Színpad jegypénztár 1122 Budapest, Városmajor HRSZ 6835/17.
Telefon: +36 (1) 375-5922 Nyitva MÁJUS 14-TŐL a hét minden napján: 14 - 19 óráig

Üdvözlettel,
Szabadtér Jegyiroda

Közönségszervezés
1065 Budapest, Nagymező u. 68.
Telefon: 06-1/301-0147
LEIRATKOZÁS ITT