[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Fontos üzenetet kaptál :-)Kedves Timon99

Köszönöm szépen a segitségét, válaszüzenetben a kért recepteket:

Elkészítés

     
        Egy fazékban kevés vizet forralunk, majd a tüzet kis lángra vesszük. Keresünk egy akkora fémtálat, amely a fazék tetejére illesztve nem merül el teljesen a vízfürdőben.
        A tálban a tojássárgájákat kifehéredésig habarjuk az 5 dkg kristálycukorral, majd a tálat a forró vizes fazékra helyezzük. A tojáskrémbe lassan belecsurgatunk 1 dl bort, és addig kevergetjük a gyöngyöző vízfürdőben, amíg besűrűsödik. Közben műanyag spatulával időnként lekapargatjuk a tál belső falát. A vízfürdőből kivéve a masszát folpakkal letakarjuk, és hűlni hagyjuk.
        A habtejszínből és a 4 ek cukorból kemény habot verünk. A lágy mascarponét, valamint a hideg boros masszát a tejszínhabba forgatjuk, és finoman átkeverjük. Folpakkal letakarva kb. 1 órát hűtjük.
        Közben a málnát átválogatjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A maradék bort és a vaníliakivonatot a presszókávéba öntjük. Egy kb. 33 cm x 22 cm-es jénai sütőtál vagy tetszés szerint 8 db üvegpohár, illetve -tálka aljára lerakunk egy réteg babapiskótát, és piskótánként 1 kk kávéval meglocsoljuk. Ráöntjük a lehűtött mascarponés keverék egyharmadát, és szépen elegyengetjük. Megszórjuk málnával, és egy réteg csokoládét reszelünk rá. Ezt a rétegezést még kétszer megismételjük. Végül a tiramisut lefedjük, és felszolgálás előtt néhány órát hűtjük

Hozzávalók

    5 egész tojássárgája
    5 dkg + 4 ek kristálycukor
    2 dl édes fehérbor
    45 dkg szoba-hőmérsékletű mascarpone
    2,5 dl habtejszín
    30 dkg friss málna
    3,5 dl presszókávé
    2 kk vaníliakivonat
    1 csomag babapiskóta
    1 nagyobb kocka tejcsokoládé

Üdv,
Pircsi néni