[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Mit mondott nekem a Mapei Kft ügyvezetőjeÜdvözlöm!

Múlt héten szeretett fővárosunkban jártam. Itt találkoztam a PKE Üzleti Vacsorán Markovich Bélával, a Mapei Kft-t ügyvezetőjével. Tartott egy tapasztalattal teli előadást, ami nem csak hogy jó volt, de igen tanulságos is.

Béla 2015-ben ismét elnyerte a Legjobb munkahely címet az Aon Hewitt felmérésén. 16 vállalat kapta meg ezt a díjat. A nagy cégek között nyert az Allianz biztosítótársaság, a Diageo (ssc), a dm drogéria- és a McDonald's étteremlánc.

Így nagyon hiteles volt számomra.

Mondott nekem néhány aranyszabályt, amit most elküldök Önnek:

"Posztra helyezés, képezni a kollégákat! Mit kell tenned Neked, mint csapattársnak! Negyedéves posztra helyezés, képezni a kollégákat, és el van mondva minden cél! Mindenben felelős a munkatárs  a másik csapattag termelési szándékáért!

Növekedés közben voltak kritikák és viták! Erősíteni kell a termelési szándékot! Embereknek egymást nem lehet gyalázni, csökkentik a termelést és növelik a feszültséget a "túlterhelt" kollégákban!

A jót jutalmazni kell, a rosszat büntetni !

Erre három dolgot vezetett be:

1. Személyes problémák iránti érzékenység ( figyelni kell, mert befolyásolja a termelési szándékot ). Segíteni kell a megoldásban, a vezetőnek havi egyszer ezzel is kell foglalkozni!

2. Nem szabad a munkatárs helyett semmit sem megoldani! Minden megoldást tud, a vezetőnek tilos megoldást adni! A siker a munkatársé, nem a gólt lövi a vezető, hanem a gólpasszt adja! A gólt a munkatárs rúgja!

3. Őszinte elismerés a jó teljesítmény után ! Nem dicséret, mert az az embereknek valamiért "büdös"!

Az elismerés legyen azonnali, konkrét, személyes és ha lehet, akkor érzelmekkel teli és mindenképpen őszinte !

Elismerést nem lehet és nem is szabad programozni! Nem a rosszat kell észrevenni, hanem a jót! Ezért az elismerést nem kell számolni, adni kell és akkor a munkatárs termelni fog!

Természetesen ez nem helyettesíti a szabályokat, a valós és betartandó irányelveket!"

Az előadás utáni személyes beszélgetésünkben megerősített abban, hogy a legfontosabbak az emberek a cégben, és nagyon örült, hogy Magyarországon van olyan konzultáns, aki a termelő munkatársakat képez. Elismerő szavaitól hízott a májam! 

Ha pedig 100 % gyakorlatban akarja elsajátítani, hogy kivel NE dolgozzon együtt, akkor jelentkezzen még most a 21.-ei Akadémiára.

Itt megtanulja: 

- Mikor NE higgyünk másoknak? 

- Hogyan találjuk meg a hamis információkat? 

- Hogyan emeljük a termelését a puhányoknak is? 

- Hogyan ismerjük fel, és kezeljük a romboló egyéneket? 

- Milyen szempontok alapján válasszunk termelő munkatársat? 

Ha most jelentkezika képzés után adok egy olyan segítséget, amivel be tudja vezetni a tanultakat!

Eredményes Hetet kívánok!

Dienes Attila

Dienes Management Academy Nonprofit Kft

"Nagyobb profit, több szabadidő!"

 

Véglegesen leiratkozom!