[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

PKI és e-Aláírás - oklevéllel és CISA, CISM, CGEIT és CRISC minősítéssel 

 
 

PKI alapok, és az e-aláírás műszaki háttere, értelmezése az új EU jogszabályi környezetben című rendezvényünket
elsősorban fejlesztőknek, programozóknak, IT szakembereknek ajáljuk figyelmébe!
 

A képzésen való részvétel az CISA, CISM, CGEIT és CRISC minősítéssel rendelkezőknek 7,5 CPE pontot biztosít. Valamint minden egyes hallgató oklevélben részesül.

JELENTKEZZEN MOST ÉS HALLGASSA MEG SZAKÉRTŐINK ELŐADÁSAIT A PKI-RÓL ÉS AZ eIDAS-RÓL!
Jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében, a szabad helyek függvényében tudunk elfogadni.

 

PKI alapok, és az E-aláírás műszaki háttere, értelmezése az új EU jogszabályi környezetben (eIDAS)

2016. júliusában az eIDAS rendelet lényeges változásokat léptetett életbe az EU-n belüli elektronikus aláírások tekintetében. A képzés során egyrészt értelmezzük a rendeletet és bemutatjuk olyan területét, mint például az e-személyi igazolvány és annak lehetséges felhasználási köre. Másrészt részletesen körüljárjuk az aláíráskészítés műszaki hátterét, amely a Nyilvános Kulcsú Infrastruktúrán (PKI) alapul.

A képzésen való részvétel az CISA, CISM, CGEIT és CRISC minősítéssel rendelkezőknek 7,5 CPE pontot biztosít. Valamint minden egyes hallgató oklevélben részesül.

A Microsec a Nyilvános Kulcsú Infrastruktúra (PKI) alkalmazásának és fejlesztésének a szakértője. Az elektronikus eljárások legmagasabb szintű védelmét biztosító technológia az alapja szolgáltatásaink túlnyomó többségének. Például a szabadalmi oltalommal védett PassBy[ME] megoldásnak is. A Microsec szakértői az elmúlt évek alatt számos sikeres oktatást tartottak a PKI technológia terén, mely hiánypótló szerepet tölt be a hazai szakmai életben. Előadásuk a titkosítási eljárás alapjait, működését, valamint az eIDAS rendelet hatására bekövetkezett változások gyakorlati megvalósulását mutatja be. Oktatásaik kiváló alkalmat biztosítanak arra, hogy az résztvevők a vállalatuk rendszerére vonatkoztatva felismerjék a PKI nyújtotta biztonsági és üzleti előnyöket, így engedve teret olyan sikeres megoldásoknak, mint például a mobil ID vagy e-kézbesítés.

Tervezett program:

9:10-10:30  – Kriptográfiai alapok – Réti Kornél

* A PKI dióhéjban * Kriptográfia, kulcs * Szimmetrikus, aszimmetrikus kulcsú kódolás * Titkosítás, aláírás * Lenyomat, digitális aláírás * Tanúsítvány * A nyilvános kulcs hitelessége
*
Tanúsítvány fogalma * Tanúsítványlánc, hierarchikus PKI * Tanúsítvány felépítése * Tanúsítvány visszavonása * CRL és OCSP * Hitelesítés szolgáltató * Tanúsítvány kibocsátása
*
Megújítás, módosítás, kulcscsere * Felfüggesztés, visszavonás * Hitelesítési rend * Jogszabályok, követelmények, felügyelet

10:50-12:20 – Elektronikus aláírás készítése, ellenőrzése – Szabóné Endrődi Csilla

* Matematikai ellenőrzés * Tanúsítvány ellenőrzése * Időpont ellenőrzése * Visszavonási információk * Tanúsítványláncok * Időbélyegzés * Archiválás
*
Aláírás-formátumok * Konténer-formátumok * Jogszabályok, szabványok (eIDAS)

13:30-15:00 – Titkosítás – Paulik Tamás

* Titkosított kommunikáció * Titkosítás praktikusan (az aszimmetrikus titkosítás, biztonság és teljesítmény problémája) * Dilemma: Hova helyezzük az aláírást és az időbélyeget?
*
A titkosított üzenet a magánkulcs elvesztése esetén elérhetetlenné válik * Titkosító tanúsítványok és más tanúsítványok (felhasználási bitek, kulcsletét)
*
Titkosító tanúsítványok/kulcsok lejárata, visszavonása, kompromittálódása, kulcscsere * Titkosító tanúsítványok és a magyar jog

– Authentikáció

* A partner hitelesítés célja * A hiteles kapcsolat kiépítésének céljai, eszközei veszélyei * SSL * Webszerver tanúsítványok, böngészés * Webszerver tanúsítványok típusai
*
Kliens tanúsítvány böngészéskor * Mire jó/nem jó az SSL tanúsítvány? * Autentikációs tanúsítványok kezelése *Kliens tanúsítvány böngészéskor

15:20-16:50 –  Réti Kornél

* eIDAS rendelet értelmezése * e-Személyi felhasználási lehetőségei valamint az attribútum tanúsítványok * Registered Electronic Mail (REM)

16:50-17:00 Kérdések, oklevelek átadása és szakmai nap zárása

Előadók: Szabóné Endrődi Csilla, Réti Kornél, Paulik Tamás

Időpont: 2016. december 14. (szerda)  9:00 – 17:00

Kedvezményes ár:
40% kedvezménnyel 21.540 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek, és jelentkezése december 9-ig beérkezik hozzánk, vagy
30% kedvezménnyel 25.130 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése november 28-igbeérkezik hozzánk.

Részletek és jelentkezés>>

 

***************************************

TOVÁBBI KIEMELT RENDEZVÉNY AJÁNLATUNK:

e-SZÁMLÁZÁS 2017. – Az Elektronikus Számlázás Új Szabályai
Változások, Jogszabály, Gyakorlat, Ellenőrzés, Számlaküldés és Befogadás

A januártól életbe lépő új adószabályok szerint 2017. január 1-től (fél éves türelmi idővel) bevezeti az ONLINE SZÁMLÁZÁS intézményét. Mostantól csak olyan Ügyviteli Rendszert vagy számlázó programot lehet legálisan használni, amely számlázáskor a számlaadatokat képes online módon a NAV felé továbbítani. Vagyis a számlázó programokkal kiállított számlák adatait valós időben, online fogja tudni nyomon követni az adóhatóság. Úgy tűnik, az online pénztárgépek és az EKÁER után az online számlázás lett a kormány következő áfacsalások elleni csodafegyvere.

Előadónk, a NAV elismert szakértője, Czöndör Szabolcs bemutatja az elektronikus számlázás szabályait is érintő változásokat. A gyakorlatra fókuszálva ismerteti a lehetőségeket, az ellenőrzési irányelveket, metódusokat, valamint megválaszolja a felmerülő kérdéseket.

A konferencia délutáni részében szakmai cégek bemutatóján keresztül ismerhetik meg résztvevőink mindezek tényleges megvalósítását, az elektronikus számlakezelő megoldásokat és kapcsolódó előnyöket, az e-számla készítés lehetőségeit.

Előadók: Czöndör Szabolcs, Jakabos Árpád

Helyszín: Hunguest Hotel MILLENIUM ***

Időpont: 2016. december 13. (kedd)  9:00 – 15:30

Kedvezményes ár: 50% kedvezménnyel 14.950 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése november 25-ig beérkezik hozzánk.

Részletek és jelentkezés>>

Jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében, a szabad helyek függvényében tudunk elfogadni.

 

 

Az Ön e-mail címéről kereskedelmi címlistából szereztünk tudomást. Ezen címlista céges e-mail címeket tartalmaz, így Önt sem mint magánszemélyt kívánjuk megkeresni.

 

 

  

Kérjük, amennyiben nem kíván több hasonló tartalmú levelet kapni és szeretné lemondani a hírlevelet, akkor kattintson ide, és küldje el.