[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

KamaraOnlineTitle: KamaraOnline
2017. június 1.
A Budapesti Kereskedelmi és
Iparkamara hírei
#Aktuális
Tiszta, feddhetetlen, transzparensen működő kamarával szolgáljuk a budapesti vállalkozásokat

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2017. május 31-i Küldöttgyűlése elfogadta a testület új alapszabályát, amely lehetővé teszi a gazdasági önkormányzat teljes megújulását. Az 1850-es alapításhoz hasonlítható történelmi pillanatként, olyan alapszabály és keretrendszer mögé sorakozott fel, amely egyértelmű feladatot és felelősséget rendel az objektív és szigorúan szakmai alapokra épülő döntéshozatal mellé.
Olvasson tovább »
#Aktuális
Körmös szakmai nap

Szakmai nap a BKIK Kézműipari Tagozat szervezésében. Ízelítő a témákból: kézápolói képes tájékoztató, keringési rendszer és a nyirokkeringés összefüggései a kéz- és lábápolásban, a diagnosztizálás módja, szempontjai és összefüggései a lábápolásban.
Olvasson tovább »
#Aktuális
Munkajogi reggeli – a Munka Törvénykönyve módosítása

Munkajogi reggelire invitáljuk a kedves érdeklődőket, ahol terítéken a Munka Törvénykönyve módosítása.
Olvasson tovább »
#Aktuális
GTI Expo szakkiállítás

A Koreai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltsége (KOTRA) szeretettel meghívja Önt a világ leginnovatívabb gazdasága, Dél-Korea által 2017. szeptember 21-24. között - a 2018-as Téli Olimpia helyszínéül szolgáló Gangneung-gal szomszédos – Donghae-ba szervezendő GTI Expo szakkiállításra, amelyen 500 kiállító mutatja be 5 termékkörben újdonságait.
Olvasson tovább »
KamaraOnline - Hírek
Túl sokan jelentkeztek, felfüggesztette kapacitásbővítő hitelprogramját az MFB
A jelentős számú kérelem miatt az MFB június 1-től átmenetileg szünetelteti a pályázatok befogadását a kapacitásbővítő beruházásokat támogató kombinált hitelprogram esetében.
Egyre nagyobb lakásokban él a magyar
A lakott lakások átlagos alapterülete 2016-ban 84 négyzetméter volt, 6 négyzetméterrel több, mint 2011-ben; a 100 négyzetméternél nagyobb alapterületű lakások aránya tovább nőtt, már minden harmadik–negyedik lakott lakás ebbe a kategóriába tartozik – tájékoztatott a KSH.
Új uniós pályázat: közel 40 milliárd forintból újulhatnak meg a víziközmű-hálózatok
A Széchenyi 2020 keretében elindult a „Felhívás ivóvízellátó hálózatok átalakítására, fejlesztésére” című (KEHOP-2.1.6) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.
Önálló államtitkárság is segíti Paks 2 magyar beszállítóit
Becskeházi Attila lesz a paksi bővítés „kerítésen kívüli” ügyekért felelős államtitkára – jelentette be Süli János tárca nélküli miniszter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) magyar-orosz üzleti tagozatának gazdasági fórumán.
RSM: változásra lenne szükség a vám- és adóhatározatok jogorvoslati szabályozásában
A jogorvoslati eljárás illetéke és költségei a vám és adó területén túlzott terhet rónak a gazdálkodókra – derül ki az RSM Hungary felméréséből.
Mezőgazdaság, 2016: a legfontosabb mutatók
A KSH előzetes adatai szerint a mezőgazdaság 3,8 százalékos aránnyal járult hozzá 2016-ban; a teljes bruttó kibocsátás folyó alapáron 2619 milliárd forint volt; a munkaerő-ráfordítás nagysága 440 ezer ember teljes munkaidős tevékenységének felelt meg.
Diákok foglalkoztatása: az alapvető adózási szabályok
A diákok munkavállalásával összefüggő legfontosabb adózási szabályokat az adóhivatal munkatársai foglalták össze.
Elektronikus hírközlő eszköz útján történő távszavazás
A Vállalkozói Tudástár új cikkében a ma már egyre megszokottabbá váló, a legfőbb testületi szervi ülési döntéshozatalt elektronikusan támogató eszközökhöz kapcsolódó iratminták kerülnek feltöltésre.
„Elképesztő probléma a munkaerőhiány, már villanyszerelőt is nehéz találni!”
Gyakorlatilag semelyik területen nem találnak szakképzett munkaerőt, a szakembereket már fejvadászokkal, célzottan keresik, még villanyszerelőt is nehéz találni – hangzott el a Portfolio és a Magyar Gépjárműipari Egyesület „Járműipar 2017” című konferenciáján.
KamaraOnline - A szakértő válaszol

Szabó Gergely
ügyvéd, irodavezető partner
Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda
Mi a különbség az ügyelet és a készenlét között?
A munkáltatónak joga van arra, hogy előírja, hogy a munkavállaló a beosztás szerinti napi munkaidején túl, meghatározott feltételek mellett rendelkezésre álljon, és ha szükséges, munkát végezzen. Ezekben az esetekben beszélhetünk ügyeletről vagy készenlétről. Melyek az ügyelet és a készenlét alapvető szabályai, és milyen különbség van a kettő között?

Kamocsay-Berta Eszter
vezető partner
KCG Partners Ügyvédi Társulás
Hogyan foglalkoztatható szabályosan harmadik országbeli személy az építőiparban?
Harmadik országbeli állampolgár Magyarország területén történő foglalkoztatása főszabály szerint két típusú engedélyeztetés alapján történhet; vagy összevont engedélyezési eljárás alapján, ahol a munkavállalási engedély és a tartózkodási engedély egyablakos eljárásban kerül kiadásra, vagy külön eljárás alapján, ahol a tartózkodási engedély és munkavállalási engedély kiadása elválik egymástól.

Benyovszky Tünde
ügyvezető tulajdonos
Bespoke Principles Szervezetfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Hogyan növelhető a vállalati tréningek hatékonysága?
A tanult készségek tudatosítása, a tréning utánkövetése a hiányzó láncszem a tanterem és a valódi tudás között. A támogató munkahelyi környezet is nagy befolyással van a tréninghatékonyságra.
 
Még több érdekes cikkért keresse fel a
KamaraOnline weboldalát
www.kamaraonline.hu
 
Facebook  

 

 

 

 

Ha szeretne leiratkozni, kattintson ide