[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

KamaraOnlineTitle: KamaraOnline
2018. január 25.
A Budapesti Kereskedelmi és
Iparkamara hírei
#Aktuális
Egy megoldás maradt: Budapestnek le kell válnia

A Közép-Magyarország régióhoz alig került uniós forrás, miközben számos része igényelne támogatást a felzárkóztatásra. Budapest fejlettsége miatt azonban ezek a területek is gazdagnak számítanak.
Olvasson tovább »
#Aktuális
El a kezekkel a közérdekű nyugdíjas szövetkezetektől!

A közérdekű nyugdíjas szövetkezetek rendkívül népszerűek lettek az elmúlt félévben. Mára már 94 közérdekű nyugdíjas szövetkezet került cégbejegyzésre, s számuk napról napra növekszik. A nyugdíjasok érdeklődése olyan nagymértékű a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek alapítása és működtetése iránt, hogy a KÖZÉSZ a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ) összefogva az információ terjesztésére és a jó tapasztalatok továbbadására, megosztására tájékoztató szakmai fórumsorozatba kezdett 2018. január 18-án, melynek keretében Budapesten és minden megyeszékhelyen tájékoztatást nyújtanak a KÖZÉSZ, a VOSZ, a Szövetkezeti Kutatóintézet és a Nyugdíjas Parlament képviselői az érdeklődő nyugdíjasoknak és a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek szolgáltatásait igénybe vevő vállalkozóknak a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek alapításáról és működéséről.
Olvasson tovább »
KamaraOnline - Hírek
Új adatvédelmi szabályok: iránymutatást tesz közzé az Európai Bizottság
Az Európai Bizottság iránymutatást tesz közzé, hogy megkönnyítse az új adatvédelmi szabályok május 25-től esedékes, zökkenőmentes és közvetlen alkalmazását az egész unióban. A bizottság a kkv-knak szóló új online eszközt is létrehoz.
Valós idejű számlaadat-szolgáltatás – Mindenkinek, minden számláról?
Az NGM napokban megjelent rendelettervezete megerősíti, hogy 2018. július 1-től indul a számlák valós idejű bejelentése a NAV felé – hívja fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM Hungary pénzügyi képviseleti csoportvezetője.
Január végéig lehet jelentkezni a szakmák Eb-jére
Tizenhárom szakma ifjú képviselőinek jelentkezését várja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a szakmai támogatók a budapesti Euroskillsre.
Pénztartozás teljesítése: az alapvető szabályok
Ha valakinek pénztartozása áll fenn, akkor e kötelezettségét az összeg megfizetésével tudja teljesíteni. A pénztartozás teljesítése felvet néhány apavető kérdést, amelyet érdemes tisztázni. Mi számít fizetésnek? Bármely pénznemben lehet-e fizetni? Hogyan kell elszámolni a befizetést, ha a kötelezettnek több tartozása áll fenn? Hogyan kell elszámolni, ha a befizetés a teljes tartozást nem fedezi? A kérdésekre dr. Szabó Gergely ügyvéd, a Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnere válaszol.
ELLUGY: a legfontosabb tudnivalók nyomtatványról
Az ELLUGY (adatlap elektronikus ügyintézéshez ellenőrzési eljárás során) nyomtatvánnyal kapcsolatos tudnivalókat a NAV szakemberei foglalták össze.
Kiköltözés: csökkenhetnek az adóterhek
Tudatos tervezéssel komoly adómegtakarítás érhető el a kiköltözés során, ráadásul elkerülhetők lehetnek az indokolatlan adó- és járulékterhek is – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.
KamaraOnline - A szakértő válaszol

Rátkai Ildikó
ügyvéd
Rátkai Ügyvédi Iroda
Végrehajtás alá vonható-e a nyugdíj és a rokkantsági járandóság?
Gyakran előfordul, hogy egy magánszemély eladósodik, aminek egyenes következménye lehet, hogy jövedelmét, illetve vagyontárgyait végrehajtási eljárás alá vonják. Kérdés, hogy hogyan alakulnak a végrehajtási szabályok nyugdíj és a megváltozott munkaképességűek ellátásai (rehabilitációs ellátás vagy rokkantsági ellátás, valamint kivételes rokkantsági ellátás) esetében.
 
Még több érdekes cikkért keresse fel a
KamaraOnline weboldalát
www.kamaraonline.hu
 
Facebook  

Ha szeretne leiratkozni, kattintson ide