[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

KamaraOnlineTitle: KamaraOnline
2018. február 22.
A Budapesti Kereskedelmi és
Iparkamara hírei
#Aktuális
Idegenvezetők Világnapja 2018: Minden hely elkelt

„Előzetesen kelt el minden hely. Csak a járműveken több mint 40 idegenvezető segít. A tematikus sétákra, speciális városnézésekre eddig közel 3600 fő regisztrált. Több mint 120 programon vehetnek részt a látogatók, amelyben gyalogos túrák, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások is vannak. A programokon több mint 100 idegenvezető vesz részt és a megvalósításban több mint 100 partner segít” - jelentették be az Idegenvezetők Világnapja alkalmából a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban rendezett sajtótájékoztatón. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Szép Zoltán főtitkár ismertette a programot. Az eseményen felszólaltak még Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetője és Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke.
Olvasson tovább »
KamaraOnline - Hírek
Március 19-ig igényelhető az adóbevallás tervezetének postázása
Március 19-én éjfélig kérhetik a személyi jövedelemadó bevallási tervezetének postázását azok, akiknek nincsen ügyfélkapu regisztrációjuk, és tavaly nem voltak egyéni vállalkozók - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kedvező lépések segítik a vállalkozásokat, de vannak kockázatok
Tavaly közel 40 ezer vállalkozás szűnt meg Magyarországon, 14 százalékkal kevesebb, mint 2016-ban, ugyanakkor az elindult felszámolási eljárások száma emelkedett. A Coface hitelbiztosító elemzése szerint idén a cégtörlések száma meghaladja majd az alapítások számát.
Változások a fizetési meghagyásos eljárásban
A pénzkövetelések érvényesítésének egyik legelterjedtebb módja a közjegyző által kibocsátott fizetési meghagyás. A fizetési meghagyásos eljárást egyszerűsége és gyorsasága miatt sokan választják, ráadásul a kisértékű pénzkövetelések esetén kötelező ezt az utat igénybe venni. 2018-ban jogszabályi változások következtek be a fizetési meghagyásos eljárás vonatkozásában is. Melyek a legfontosabb változások? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd, a Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnere válaszol.
Így jótékonykodhatnak az egyéni vállalkozók
Az egyéni vállalkozóknak az szja-bevallásukat idén február 26-áig kell összeállítaniuk és eljuttatniuk a NAV-hoz, ám az 1+1 százalékok sorsáról ők is május 22-éig dönthetnek – hívja fel a figyelmet a NAV.
MLM-rendszerben adózók, figyelem! Támogató eljárást indít a NAV
A NAV támogató eljárás alá vonja a Multi Level Marketing (MLM-) rendszerben működő adózók tevékenységét – tájékoztatott az adóhivatal.
Lépések a GDPR felé II. – Adatkezelési elvek HR szakemberek számára
Milyen adatkezelési elveknek kell megfelelni a GDPR szerint, amelyek nélkülözhetetlenek a HR tevékenységek körében is? A Rátkai Ügyvédi Iroda összefoglalója.
Számlaadatküldés a NAV felé: az adatszolgáltatás folyamata és a hibák kezelése
A valós idejű számlaadat-szolgáltatáshoz kapcsolódó technikai dokumentáció elérhetővé vált az adóhatóság oldalán. Ha eddig nem is, a leírásból egyértelműen kiderül, hogy a cégek új feladatának megoldásához pénzügyi, adós és IT kompetenciákra is szükség van – írja Sztankó Dániel, az RSM Hungary pénzügyi képviseleti csoportvezetője.
KamaraOnline - A szakértő válaszol

Rátkai Ildikó
ügyvéd
Rátkai Ügyvédi Iroda
Lehet-e felmondási indok a forgalom visszaesése?
A gazdasági életben előfordulhat, hogy az eredmények csökkennek, a forgalom visszaesik és emiatt a munkáltató munkajogi lépésekre kényszerül, munkaviszonyokat szüntet meg. Kérdés, hogy lehet-e ezt jogszerűen tenni?
 
Még több érdekes cikkért keresse fel a
KamaraOnline weboldalát
www.kamaraonline.hu
 
Facebook  

Ha szeretne leiratkozni, kattintson ide