[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Fontos üzenetTöbbek között ilyen és ehhez hasonló üzeneteket kapunk szinte minden egyes nap:

"A könyvelőm azt ígérte mindent elintéz EPR, termékdíj kapcsán. Sajnos most derült ki, hogy semmit sem intézett, se regisztrációk, se bevallások. Utólag lehet pótolni a regisztrációt, bevallásokat, fizetéseket? Remélem nem kapok büntetéseket, de ha mégis, mire számíthatok?"

"Rosszul ment be a negyedéves adatszolgáltatás. Tudnak segíteni, hogy kell javítani, ha már beküldött a státusz? Nem szeretnék büntetést fizetni! Köszönöm előre is!"

A büntet&e acute;seket eltörölni nem tudjuk, csodalámpánk még sajnos nincs, de mindent megteszünk, hogy a vállalkozása biztonságban legyen!

És ami még nagyon fontos!

Van egy jó hírünk!

A héten bevezetésre került új szolgáltatásunk, a DRS szakmai tanácsadás és ügyintézés! Ennek megfelelően tudjuk, hogy az italgyártók, borászatok, kereskedelmi szeszfőzdék, sörfőzdék, valamint az importőrök életében fontos dátum lesz Július 1-je.

Ön Tudta?

A visszaváltási díj megállapításának és alkalmazásának, valamint a visszaváltá ;si díjas termék forgalmazásának részletes szabályairól 450/2023. (X.4.)
Kormányrendelet értelmében ettől a dátumtól a 0,1 és 3 liter közé eső kiszerelésű termékek már kizárólag a MOHU által regisztrált csomagolásban hozhatók forgalmoba.

De Miért?

A Magyarországon is bevezetésre került DRS (Deposit Return Scheme) rendszer célja, hogy növelje az italcsomagolások visszagyűjtési és újrahasznosítási arányát, ezáltal csökkentve a hulladék mennyiségét és azok környezeti terhelését.

Akikre nem vonatkozik azoknak nincs is díj fizetési kötelezettsége?

DE! Akik a jogszabály értelmében csekély mennyiségi kibocsátónak minősül, vagy olyan egyedi formájú palackokat, dobozokat használ, amelyek kiesnek a DRS rendelet hatálya alól, ezen csomagolások után továbbra is megmarad az EPR fizetési kötelezettsége. Ezért kiemelten fontos, hogy tisztában legyen mind az EPR, mind a Termékdíj, mind a DRS rendszerében felmerülő kötelezettségeivel.

Nem tudja kik a kötelezettek és milyen kötelezettségek vonatkoznak rájuk? Többet szeretne olvasni ezzel kapcsolatban?

Amit a DRS-ről tud ni érdemes

Nem szeretne autodidakta módon megbírkózni ezen kötelezettségeivel? Nem kockáztatná a bírságot, vagy hogy nem tudja forgalomba hozni a termékeit?

Kérje szakértői felmérés szolgáltatásainkat:

Nem tudja, milyen kötelezettségei vannak a DRS rendszerében?

Kérjen Szakértői Felmérést, kattintson a következő gombra:
Jelentkezem a DRS Szakértői Felmérésre
Nem tudja, mely termékei EPR vagy Termékdíj kötelesek?
Kérjen Szakértői Felmérést, kattintson a következő gombra:
Jelentkezem az EPR/Termékdíj Szakértői Felmérésre
Nem tudja vonatkoznak-e Önre a hulladékbevallási kötelezettségek?
A Szakértői Felmérés szolgáltatásunkkal gyorsan és egyszerűen kaphat válaszokat, kattintson a következő gombra:
Jelentkezem a Hulladékbevallás Szakértői Felmérésre
Bízza a profikra, ne várjon addig, amíg a hibák sorozata veszélybe sodorja vállalkozását!

Ne halogassa a döntést!

Bankkártyával vagy utalással is könnyedén rendezheti, és szakértőink 3 munkanapon belül felveszik önnel a kapcsolatot telefonon.

Ne késlekedjen, a kapacitásunk véges!

Cselekedjen azonnal!
Bízza professzionális csapatunkra DRS, EPR, Termékdíj, Hulladékbevallás ügyeit! Szakmai támogatásunkkal segítünk kötelezettségei gyors, hatékony teljesítésében. Az epr.hu csapata
www.epr.hu

Jogi tájékoztató

Az elektronikus cím, amire ezt a hírlevelet küldtük, a közhiteles cégnyilvántartásból (Cégközlöny.hu) származik; abban a cím a vállalkozás elektronikus elérhetőségeként van megjelölve. Ebből következően a cím nem minősül személyes adatnak, még abban az esetben sem, ha egyébként a cég tulajdonosának vagy képviselőjének a nevét (is) tartalmazza.

Mivel a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-ának (1) bekezdése értelmében csak a természetes személyektől kell előzetes hozzájárulást kérni ahhoz, hogy őket valaki - elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékû más egyéni kommunikációs eszköz felhasználásával - reklámmal közvetlenül megkeresse, a most kapott elektronikus levél nem minősül SPAM-nek.


Amennyiben nem kíván több ilyen jellegű levelet kapni, úgy kattintson IDE a leiratkozáshoz