[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Adatvédelem és Infotv.- 2015. október 1-jétől módosul az Infotv.Tisztelt Adatvédelmi Munkatárs!

A 2015-ös év ebből a szempontból jelentős változásokat hoz az adatvédelem és információszabadság terén. Konferenciánk célja éppen ezért a magyar és az uniós jogszabálytervezetek áltat bevezetni kívánt változások, valamint a hazai joggyakorlat bemutatása.

A konferencián neves előadóink gyakorlati kérdéseket vetnek fel, megoldásokat kínálnak és eseteket ismertetnek az információszabadság jogszabályi hátterének aktuális változásairól, a kötelező szervezeti szabályozásról, az adatvédelmi incidensekkel kapcsolatos eljárásokról, és a kamerás megfigyelésről.

Figyelem - Előző konferencia nagy sikerére való tekintettel, Önök kényelmét  figyelembe véve helyek csak korlátozott számban!


Változások az adatvédelem és az információszabadság szabályozásában – 2015. október 1-jétől módosul az Infotv.

IDŐPONT: 2015. szeptember 24. 10:00 – 14:00 ; HELYSZÍN:   Danubius Healt Spa Resort Margitsziget****

Tematika:

9:30-10:00: Regisztráció

10:00-10:45: Az információszabadság jogszabályi hátterének aktuális változásairól

Előadó: Dr. Révész Balázs: osztályvezető, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, Vizsgálati Főosztály

Az Országgyűlés 2015 nyarán átfogó és jelentős módosításokat fogadott el az információszabadság tekintetében, amelyek elsősorban a közérdekű adatigénylések szabályait érintik.

10:45-11:30: Módosuló rendelkezések a harmadik országba történő adattovábbítással kapcsolatban: a kötelező szervezeti szabályozás

Előadó: Dr. Árvay Viktor:osztályvezető, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, Audit Osztály

Az Infotv. módosítása 2015 októberétől átülteti a magyar jogba az ún. kötelező szervezeti szabályokat (Binding Corporate Rules – BCR). Az új rendelkezésekkel kapcsolatban a NAIH-nak is új eljárási rendet kell majd bevezetnie.

11:30-12:15 Ebédszünet

12:15-13:00 : Adatvédelmi incidensekkel kapcsolatos eljárások

Előadó: Dr. Bényi Orsolya: Jogi osztályvezető, Telenor Magyarország Zrt., Jogi és Megfelelési Igazgatóság

Az Infotv. módosítása 2015 októberétől átülteti a magyar jogba az ún. adatvédelmi incidensekkel kapcsolatos eljárási szabályokat (Data Breach Notification). Ez a fajta szabályozás azonban már évek óta hatályban van az elektronikus hírközlési szolgáltatók piacán, így az ottani társaságok tapasztalatai útmutatásul szolgálhatnak a jövőben kialakuló gyakorlat számára.

13:00-13:45  Kamerák látóterében, beléptető kapukon innen és túl

Előadó: Dr. Soós Andrea Klára – okleveles közgazdász, ügyvéd, adatvédelmi gyakorló szakember, igazságügyi mediátor

Kamerák és beléptető rendszerek a biztonság szolgálatában. Kamerák magán- és közterületen, munkahelyen, közintézményekben és ipari létesítményekben. Mit figyelhet a kamera? A biometrikus azonosítás előnyei és kockázatai.

Kérdések – válaszok

Jelentkezési lap ezen emailünkhöz csatolva.

Bővebb információ, online jelentkezés: ITT

Lájkolja a face oldalunkat, hogy mindig elsőként tudja meg a legérdekesebb adatvédelmi híreket: LÁJK

Leveleinkkel nem zavarni, hanem tájékoztatni szeretnénk Önt ADATVÉDELEM témájában. Amennyiben nem Ön, hanem kolléga vagy más személy illetékes az adatvédelem területén, kérem válaszként írja meg a kolléga vagy külsős személy helyes email címét, Ön pedig ezt követően nyomja meg a LEIRATKOZÁS gombot alul. Köszönjük szépen, hogy ezzel is segíti a mi és Ön kollégája munkáját. Kérem leiratkozáshoz kattintson ide: Leiratkozás

Attachment: adatvedelmi.hu_jel lap.doc
Description: MS-Word document