[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

KamaraOnlineTitle: KamaraOnline
2017. április 13.
A Budapesti Kereskedelmi és
Iparkamara hírei
#Aktuális
Indul az MKIK GVI 2017. áprilisi online konjunktúra felvétele

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.
Olvasson tovább »
#Aktuális
A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása – konzultáció

Tisztelettel meghívjuk 2017. április 21-én a BKIK Székházban megrendezésre kerülő „A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása" témájú konzultációra. A rendezvény fővédnöke Krisán László, a BKIK elnöke.
Olvasson tovább »
#Aktuális
Workshop: Innovatív visszajelzési technikák

Sokszor érezzük, hogy egy munkatársunk visszajelzést vár tőlünk, mi viszont nem ismerjük azokat a technikákat, amelyekkel ezt a megfelelő formában megtehetnénk. A workshop résztvevői megtanulják ezeket a fogásokat, amelyek egyébként nemcsak a vezetők számára hasznosak.
Olvasson tovább »
#Visszatekintő
Hiányszakma az asztalos

A Construma Nemzetközi Szakkiállítás 2017 vezető témája az építőiparban jelentkező szakemberhiány volt. A szakképzés kapcsán a képzett szakember-utánpótlásért is felel a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. Pályaorientációján hangsúlyos az úgynevezett ösztöndíjas, vagy más néven hiányszakmák menedzselése, amilyen az asztalos is.
Olvasson tovább »
KamaraOnline - Hírek
Őstermelők járulék kötelezettsége: a legfontosabb tudnivalók
Az őstermelők járulék kötelezettségével kapcsolatosan felmerülő leggyakoribb kérdéseket az adóhivatal szakemberei válaszolták meg.
Indul a Digitális Munkaerő Program
Magyarország kormánya a piaci szereplőkkel és a gazdasági érdekképviseletekkel a Digitális Munkaerőpiac Konferencián jelentette be a Digitális Munkaerő Programot a digitális munkaerőhiány enyhítése érdekében.
Uniós GDP: 0,8 százalékos volt tavaly „Magyarország súlya”
Folyó áron 14 800 milliárd euró volt 2016-ban az Európai Unió GDP-je; ennek több mint felét Németország, az Egyesült Királyság és Franciaország termelte meg, Magyarország „súlya” 0,8 százalék volt – derül ki az Eurostat összesítéséből.
Ügyletek átminősítése: fontos döntést hozott a Kúria, szűkül a NAV mozgástere
Az adóhatóság és az adózó közötti viták egyik leggyakoribb terepe, hogy egy láncértékesítéses ügyletben részt vevő adózó milyen feltételek mellett vonhatja le a rá áthárított áfát. A küzdelemben az adóhatóság a minap egy újabb pofont kapott, amikor a Kúria, precedensértékű ítéletében nem értett egyet az adóhatóság azon gyakorlatával, amely a láncügyletek szereplőit rendszeresen ügynökké minősíti át.
Tiranában nyitott irodát a Magyar Nemzeti Kereskedőház
Albánia, mint Európa egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasága nagy lehetőségeket kínál a magyar vállalatoknak. Ennek szellemében rendezték meg Tiranában azt az albán-magyar üzleti fórumot, amelyen 150 cég vett részt és a tárgyalások középpontjában a vízipari együttműködés állt.
Idén 100 milliós bevételt céloz meg a PontKom Nyelviskola
Egy számítógép, egy speciális online oktatószoftver – és kezdődhet a nyelvtanulás. Kovács Zoltán, a dombóvári székhelyű vállalkozás ügyvezetője a kezdeti nehézségek utáni sikerekről és a tervekről is beszélt a KamaraOnline újságírójának.
Új társasházi lakások Budapesten: csak 300 ezer/m2 fölött
Csúcsra jár a vállalkozói lakásépítés a fővárosban: jelenleg 391 darab négy vagy több lakásos futó projekt van, melyből 321-ben, összesen 7100 lakást hirdetnek eladásra a beruházók derül ki az újonnan indult ujotthon.hu portál friss elemzéséből.
Ár-öszehasonlító és utazásfoglaló weboldalak: 352-ből 235 elbukott az uniós ellenőrzésen
Az Európai Bizottság és az unió fogyasztóvédelmi hatóságai 2016 októberétől kezdődően 352, EU-szerte elérhető ár-összehasonlító és utazásfoglalási weboldalt vontak összehangolt átvilágítás alá. Ennek során megállapították, hogy az árak 235 weboldal – vagyis az ellenőrzött weboldalak kétharmada – esetében nem voltak megbízhatók.
Sokba fájhat az EU új adatvédelmi rendelete
Alig több, mint egy év múlva lép hatályba az Európai Unió egységes adatvédelmi rendelete, amely a mainál sokkal szigorúbb szabályokat ró az adatkezelőkre, ráadásul komoly szankciókhoz is köti a betartásukat. Bár a magyar szabályozás szigorúnak számít, a hazai vállalatok sincsenek felkészülve az új előírásokra és a kemény bírságra.
Adóamnesztia: részesedések kedvezményes megszerzése
A jogszabályok lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy jogi személy vagy egyéb szervezet által kibocsátott részvény vagy tagi részesedés megszerzése az azt megszerző személynél adó- és illetékmentes legyen – hívja fel a figyelmet Fajcsák Gábor, az RSM Hungary adómenedzsere.
Lakásár-emelkedés: az EU-csúcs közelében a magyar adat
A harmadik negyedévi 4,2 százalék után 2016 utolsó negyedévében az Európai Unióban átlagosan 4,7 százalékkal emelkedtek a lakásárak – jelentette pénteken az Eurostat.
Márciusi jogszabály-változások: ingyenessé vált a cégalapítás
Márciusban több cégformánál is ingyenes lett a cégeljárási illeték és a közzétételi költségtérítés; ezekért korábban egy kft. esetén 105 ezer forintot kellett fizetni. Az új Polgári Törvénykönyv egy kevésbé ismert szabálya szerint ráadásul úgy is létrehozható kft., hogy az alapításkor a vagyoni hozzájárulás rendelkezésre bocsátására nem kerül sor.
Mérlegmegállapító taggyűlési jegyzőkönyv
Új cikkünkben egy felettébb időszerű iratminta, a számviteli törvény szerinti beszámoló taggyűlés általi elfogadásánál felhasználható kft taggyűlési jegyzőkönyv kerül sorra.
Hatszor sűrűbben lakott Párizs, mint Budapest
A NUTS3 szintű uniós régiók közül magasan Párizs a legsűrűbben lakott: a francia fővárosban négyzetkilométerenként 21 ezren élnek.
KamaraOnline - A szakértő válaszol

Zsiros Kata
webdesigner
ZK Design
Mennyibe kerül egy weboldal?
A kérdést leginkább ahhoz tudjuk hasonlítani, amikor megkérdezi valaki, hogy mennyibe kerül egy tévé. Nem tudunk egzakt választ adni, amíg nem tudjuk a vásárló igényeit.

Szabó Gergely
ügyvéd, irodavezető partner
Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda
Miként rendezhetik a tulajdonostársak az ingatlan használatát?
A közös tulajdonban álló ingatlanok esetében gyakran felmerülő kérdés, hogy a tulajdonostársak az ingatlan használatának megosztását miként tudják rendezni.

Bán Gergely
partner
Bán és Karika Ügyvédi Társulás
Mit jelent a kötetlen munkarend?
A munka törvénykönyve (Mt.) főszabályként a munkaidő-beosztás jogát a munkáltatóhoz delegálja, meghatározott feltételek megvalósulása esetén lehetővé teszi viszont azt is, hogy a munkáltató a munkaidő-beosztással kapcsolatos rendelkezési jogát korlátozza és a munkaidő-beosztás jogát részben vagy egészben a munkavállaló részére átadja. Ez utóbbi esetben beszélünk kötetlen munkarendről.
 
Még több érdekes cikkért keresse fel a
KamaraOnline weboldalát
www.kamaraonline.hu
 
Facebook  

 

 

 

Ha szeretne leiratkozni, kattintson ide