[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

KamaraOnlineTitle: KamaraOnline
2017. április 20.
A Budapesti Kereskedelmi és
Iparkamara hírei
#Aktuális
Dél-afrikai üzleti találkozó

A rendezvényen a dél-afrikai Into SA Tanácsadó cég a dél-afrikai piac iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a bilaterális gazdasági kapcsolatok alakulásáról, az együttműködés fejlesztésének lehetőségeiről, a dél-afrikai piacra lépéshez szükséges tudnivalókról.
Olvasson tovább »
#Aktuális
Hamarosan zárul az MKIK GVI 2017. áprilisi online konjunktúra felvétele

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.
Olvasson tovább »
#Aktuális
Körmös szakmai nap

A BKIK Kézműipari Tagozata a szakmában dolgozó szakemberek részére 2017. április 24-én szakmai napot szervez. Témák: szakszerű sablonozás a különböző körömformák esetén, valamint pedikűrös eszközök szakszerű használata az alapképzésben és a speciális lábápolásban.
Olvasson tovább »
#Aktuális
Már csak pár nap van a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjéig

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló 10. Szakma Sztár Fesztiválon 41 szakma diákjai versenykörülmények között mutatják meg tudásuk legjavát. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elkötelezett támogatója az SZKTV versenyeknek.
Olvasson tovább »
#Aktuális
Cégvezetők Csúcstalálkozója – 2017

Mit hoz a jövő a fejlődésorientált, stabil közép- és kisvállalatoknak? Milyen kihívásokra kell jó válaszokat találni 2017-ben? Sikeres vállalatvezetők egymás között. Sikeres vezetők éves konferenciája a trendekről.
Olvasson tovább »
#Visszatekintő
Együttműködési megállapodás a BKIK és az Ammani Kereskedelmi Kamara között

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, az Ammani Kereskedelmi Kamara, valamint az Ammani Ipari Kamara a Magyar-Jordán Üzleti Fórum és B2B találkozón.
Olvasson tovább »
KamaraOnline - Hírek
A munka törvénykönyve tervezett módosításáról…
Az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottsága 2017. április 18-án tartott ülésén egyhangú szavazással támogatta a munkaidő-szervezés egyes kérdéseiről szóló törvényjavaslat részletes parlamenti vitára bocsátását, mely parlamenti státuszát tekintve jelenleg a „részletesvita-szakasz megnyitására vár”. Az Munka törvénykönyvét módosító törvényjavaslat már beterjesztésekor vitákat kavart, nézzük a részleteket! – javasolja Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési vezetője.
Így használják az internetet a magyar kkv-k
A GVI által megkérdezett magyarországi kkv-k közel 90 százaléka úgy érzi, súlyos gondot jelentene a működésében, ha egy hétig nem működne az internet, de többségük az árbevétel kevesebb mint 1 százalékát fordítja számítástechnikai és távközlési eszközök beszerzésére és üzemeltetésére.
A Kerekerdő Élménypark a 3000. Digitálisan Felkészült Vállalkozás
Debreceni turisztikai vállalkozás kapta meg a Modern Vállalkozások Programjának 3000. Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítő oklevelét, amelyet a térség „Turisztikai Szezonnyitó 2017” című rendezvényén ünnepélyes keretek között adtak át a Kerekerdő Élménypark képviselőjének.
Infláció: a negyedik legmagasabb az EU-ban a magyar adat
A februári 2,0 százalék után márciusban 1,6 százalékos volt az átlagos éves infláció az Európai Unióban – jelentette szerdán az Eurostat.
Építkezés idegen telken: kié lesz az ingatlan?
Mi a következménye, ha valaki más tulajdonában lévő ingatlanon építkezik? Megszerzi-e az épület vagy akár a telek tulajdonjogát? Kaphat-e egyáltalán építési engedélyt az, aki nem igazolja az építési jogosultságát? A KCG Partners Ügyvédi Társulás erre igyekszik választ adni.
Gulyás Eszter: A kastélyturizmusban vannak még kiaknázatlan lehetőségek
Nagyon népszerű a Kastélyok Nyitott Hétvégéje, amelyet idén már harmadszor rendeznek meg május 12-14. között – mondja Gulyás Eszter. A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke szerint egységes, tervezett marketinggel és kommunikációval minden tagjuk sikeresebbé válhat.
Foglalkoztatás Magyarországon: átfogó kép a KSH-tól
A foglalkoztatás bővülésével párhuzamosan a hazai munkaerőpiac kínálati típusúból egyre inkább keresletivé válik – összegeznek a KSH szakemberei.
Szja: a legfontosabb tudnivalók a bevallási tervezettel kapcsolatban
A személyi jövedelemadó bevallási tervezetével kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdéseket az adóhivatal szakemberei gyűjtötték csokorba – és válaszolták meg.
Ingatlan jelzálogjog szerződés
A Vállalkozói tudástár új cikkében az ingatlan adásvételek során leggyakrabban használt iratminták egyikét, az ingatlan jelzálogjog sablont – és ehhez kapcsolódóan a zálogjogokat – mutatjuk be.
Oszkó-Jakab Natália: Nagyon hiszek az összművészeti modellben
Az a cél, hogy ne csak a fesztiválok idejére jöjjenek vendégek a Művészetek Völgyébe és Tállyára, hanem egész évben legyenek visszatérők – mondja Oszkó-Jakab Natália. A Művészetek Völgye Nonprofit Kft. ügyvezetője, a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány kuratóriumi elnöke legújabb álmáról is beszélt a KamaraOnline-nak.
Magyarország négy tagot delegált az „alacsony jövedelmű régiók klubjába”
Az Európai Bizottság friss jelentésében négy magyarországi régiót – Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld és Dél-Alföld – minősít „alacsony jövedelmű régióként”.
KamaraOnline - A szakértő válaszol

Szabó Gergely
ügyvéd, irodavezető partner
Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda
Szükséges-e a szerző engedélye az internetes cikkek linkeléséhez?
A szerzői jogi védelem gyakran kerül ellentmondásba az internet működésének alapvető elemeivel, így többek között az információk szabad áramlásával is.

Zsiros Kata
webdesigner
ZK Design
Mennyibe kerül egy weboldal?
A kérdést leginkább ahhoz tudjuk hasonlítani, amikor megkérdezi valaki, hogy mennyibe kerül egy tévé. Nem tudunk egzakt választ adni, amíg nem tudjuk a vásárló igényeit.
 
Még több érdekes cikkért keresse fel a
KamaraOnline weboldalát
www.kamaraonline.hu
 
Facebook  

 

 

 

Ha szeretne leiratkozni, kattintson ide