[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

KamaraOnlineTitle: KamaraOnline
2017. május 18.
A Budapesti Kereskedelmi és
Iparkamara hírei
#Aktuális
Adókedvezmények és szerzői jog az informatika világában

A szakmai nap témái: szoftverfejlesztés és K+F adókedvezmények, az informatikai ágazat szerzői jog kérdései, tájékoztató a Modern Vállalkozások Programjáról.
Olvasson tovább »
#Aktuális
Vállalkozók Szabadegyeteme – Üzleti felkészítő, 2. alapozó kurzus

A BKIK által támogatott, kedvezményes szabadegyetemi oktatás és tanfolyam, melynek célja hogy alkalmazzuk mindazokat a technikákat (számítógép, internet), melyek segítségével jobbak és hatékonyabbak lehetünk versenytársainknál.
Olvasson tovább »
#Aktuális
A KKÉAT 2017. évi közgyűlése

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozat (KKÉAT) éves közgyűlésére. Az esemény keretében interaktív konzultációt tartunk a térséggel folytatott kereskedelemben szerzett céges tapasztalatokról.
Olvasson tovább »
#Aktuális
Kamarai előadások, kérdezz-felelek!

Mindennapi életünket alapvetően befolyásoló témák. A rendezvénysorozat ez alkalommal a géntechnológiával foglalkozik a mezőgazdaságban. Mit kockáztatunk és miért?
Olvasson tovább »
#Aktuális
Munkajogi reggeli – a Munka Törvénykönyve módosítása

Munkajogi reggelire invitáljuk a kedves érdeklődőket, ahol terítéken a Munka Törvénykönyve módosítása.
Olvasson tovább »
#Aktuális
Pénz, de honnan? – 2017

Pénzdömping befektetésre, tőkebevonásra, hitelre. Konferencia kkv-döntéshozóknak az EU-pályázati pénzek utolsó százmilliárdjairól. Tájékozódjon első kézből a még bőséges fejlesztési, befektetési forrásokról, kedvező pénzügyi segítségekről!
Olvasson tovább »
KamaraOnline - Hírek
Demján Sándor irtózik a három diplomásoktól
Demján Sándor szerint nincs nélkülözhetetlen munkatárs. Az ország egyik leggazdagabb embere elmondta, hogy szerinte ki a jó főnök.
„Innováció marketing – marketing innováció”
A sikert hozó üzleti és marketingtervezés innovációja és az innováció marketingjének tudásgazdaság által generált új kihívásai voltak a témái a BKIK által szervezett Tanácsadói Klubnak.
Paks 2: az orosz fővállalkozó hamarosan kiírja az első tendereket
Május-júniusban hozza nyilvánosságra az orosz fővállakozó az első, a Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó közbeszerzési kiírásokat – jelentette be Valerij Zorja, az ASZE cégcsoport Európai Atomerőmű Építési Osztályának vezetője a Portfolio Clean Energy konferenciáján.
Uniós élmezőnyben, régiós középmezőnyben a magyar GDP-adat
A 2016. október-decemberi 1,9 százalék után 2017 első negyedévében 2,0 százalékkal nőtt a GDP az Európai Unióban – jelentette kedden az Eurostat.
A 2016/17-es tanév a számok tükrében
A hamarosan véget érő tanévvel kapcsolatos legfontosabb információkat – a képzésekre és az intézményhálózatra, valamint a pedagóguskarra vonatkozó adatokat – a statisztikai hivatal foglalta össze.
Új letölthető iratminta a Vállalkozói Tudástárban: szoftver forráskód letéti szerződés
A Vállalkozói tudástár mai cikkében a szoftver forráskódletét szabályait és ehhez kapcsolódóan egy ilyen tartalmú szerződésmintát mutatunk be.
Szja-bevallás: mit kezdjük külföldről származó jövedelmünkkel?
A külföldön szerzett jövedelmek adóbevallásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat Juhász Nóra, a Mazars adómenedzsere foglalja össze.
Zakor Sándor: Erősíteni szeretném az MTK brandet
Kicsit más fejjel gondolkodom, mint akik csak sportvállalkozásokban dolgoznak – mondja Zakor Sándor a KamaraOnline-nak adott interjúban. Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója üzleti vállalkozásai mellett dolgozik az új poszton. Nagyon hisz a közösségépítésben, és abban is bízik, hogy a magyar labdarúgásban nagyobb fantáziát látnak majd a szponzorok.
KamaraOnline - A szakértő válaszol

Szabó Gergely
ügyvéd, irodavezető partner
Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda
Mikor szűnik meg a követelések végrehajthatósága?
A követelések végrehajtásához való jog azt a jogosultságot jelenti, hogy egy követelés teljesítése bírósági végrehajtás útján kikényszeríthető. Így például végrehajtható a jogerős bírósági ítélet vagy a közjegyző által kibocsátott és jogerőssé vált fizetési meghagyás. Az időmúlás azonban a már végrehajtható tartozások esetén is a végrehajthatóság elévülését eredményezheti. Hogyan történik a végrehajtási jog elévülése? Mi a teendő, ha a végrehajtási jog elévült?
 
Még több érdekes cikkért keresse fel a
KamaraOnline weboldalát
www.kamaraonline.hu
 
Facebook  

 

 

 

 

Ha szeretne leiratkozni, kattintson ide