[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

KamaraOnlineTitle: KamaraOnline
2017. május 25.
A Budapesti Kereskedelmi és
Iparkamara hírei
#Aktuális
Hatékony és szabályos e-kereskedelem

Rendezvényünkön az érdeklődők választ kaphatnak, hogy milyen a törvényi előírásoknak megfelelő honlap, hasznos tippeket adunk, hogyan tarthatják meg vevőiket, miként mérhetik weblapjuk sikerességét, hogyan elemezhetik a vásárlók viselkedését.
Olvasson tovább »
#Aktuális
Munkajogi reggeli – a Munka Törvénykönyve módosítása

Munkajogi reggelire invitáljuk a kedves érdeklődőket, ahol terítéken a Munka Törvénykönyve módosítása.
Olvasson tovább »
#Aktuális
HoReCa Marketplace Event

A személyes networkingen alapuló esemény összekapcsolja a hazai, az osztrák és a szlovák szállodaipari és éttermi piac szereplőit és egyedülálló alkalmat teremt új együttműködések kialakítására és a meglévők ápolására.
Olvasson tovább »
#Aktuális
Budapesti Nyári Fesztivál 2017 – kedvezményes jegyek

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. együttműködő partnereként a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara BUM Nonprofit Kft-jén keresztül a Budapesti Nyári Fesztivál alábbi programjaira 40%-os kedvezménnyel tudnak jegyet vásárolni.
Olvasson tovább »
KamaraOnline - Hírek
Júliusban nyílhat meg az új, 4 milliárdos turisztikai pályázat
Elindult a „Turisztikai fejlesztési térségek pozicionálása” című (GINOP-1.3.4-17) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.
Lehetséges-e a munkavállaló „röghöz kötése”?
Jogellenes, ha a munkavállaló meghatározott juttatások fejében lemond a munkaviszony megszüntetésének jogáról, vannak azonban olyan munkajogi intézmények, amelyekkel a munkáltató elérheti, hogy a munkavállaló rövidebb vagy hosszabb ideig alkalmazásában maradjon.
Jövedéki törvény: utolsó simítások a hatályba lépés előtt
Az új jövedéki szabályozás hatályba lépése több alkalommal tolódott, de most úgy látszik, július 1. valóban reális dátum. Végső hajrába ért a felkészülés az új kihívásokra, amit nem tesz könnyebbé az a tény, hogy a szabályozás szinte állandóan változik. A legfrissebb változásokat Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője foglalja össze.
Modern Vállalkozások Programja: júniusban jön a folytatás
Júniusban folytatódik a Modern Vállalkozások Programja – hangzott el a kkv-k digitális felkészültségének javítását célzó projekt szakaszzáró rendezvényén.
Gazdasági szervezetek Magyarországon: átfogó körkép
2016. december 31-én a regisztrált gazdasági szervezetek száma meghaladta az 1 millió 846 ezret, ami 8400-zal több volt, mint egy évvel korábban. A nyilvántartott vállalkozások száma 6400-zal, a nonprofit szervezeteké 1300-zal, az egyéb szervezeteké 800-zal nőtt, miközben a költségvetési és költségvetési rend szerint gazdálkodó szerveké 100-zal csökkent – olvasható a statisztikai hivatal „A regisztrált gazdasági szervezetek száma, 2016” című friss kiadványában.
Törzstőke vagy alaptőke leszállítása
A Vállalkozói tudástár új cikkében a – társasági forma szerint – törzstőke vagy alaptőke leszállításának főbb szabályait és ehhez kapcsolódóan egy korlátolt felelősségű társaság taggyűlésének ilyen tartalmú jegyzőkönyvmintáját mutatjuk be.
KamaraOnline - A szakértő válaszol

Kamocsay-Berta Eszter
vezető partner
KCG Partners Ügyvédi Társulás
Hogyan foglalkoztatható szabályosan harmadik országbeli személy az építőiparban?
Harmadik országbeli állampolgár Magyarország területén történő foglalkoztatása főszabály szerint két típusú engedélyeztetés alapján történhet; vagy összevont engedélyezési eljárás alapján, ahol a munkavállalási engedély és a tartózkodási engedély egyablakos eljárásban kerül kiadásra, vagy külön eljárás alapján, ahol a tartózkodási engedély és munkavállalási engedély kiadása elválik egymástól.

Benyovszky Tünde
ügyvezető tulajdonos
Bespoke Principles Szervezetfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Hogyan növelhető a vállalati tréningek hatékonysága?
A tanult készségek tudatosítása, a tréning utánkövetése a hiányzó láncszem a tanterem és a valódi tudás között. A támogató munkahelyi környezet is nagy befolyással van a tréninghatékonyságra.

Szabó Gergely
ügyvéd, irodavezető partner
Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda
Mire szolgál a jóteljesítési garancia?
A garanciális visszatartás vagy más néven jóteljesítési garancia viszonylag elterjedt, elsősorban az építési szerződések körében. A jóteljesítési garancia azt a célt szolgálja, hogy az építtető biztosítékot kapjon arra az esetre, ha a kivitelező hibásan teljesít. Mi a jóteljesítési garancia lényege? Milyen védelmet nyújt a kivitelező fizetésképtelensége esetére?
 
Még több érdekes cikkért keresse fel a
KamaraOnline weboldalát
www.kamaraonline.hu
 
Facebook  

 

 

 

 

Ha szeretne leiratkozni, kattintson ide